'Ajax heeft beet: rvc stemt in met komst Rijkhoff'

'Ajax heeft eindelijk beet na toestemming van raad van commissarissen'

1 februari om 09:26
Laatste update: 1 februari om 11:52

De kogel is door de kerk: Julian Rijkhoff keert terug naar Ajax. De raad van commissarissen van de Amsterdamse club heeft de komst van de Borussia Dortmund-spits (19) alsnog goedgekeurd, weet De Telegraaf.

Ajax betaalt een transfersom van 1,4 miljoen euro voor Rijkhoff. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 2,5 miljoen euro. Met de spits werd al een akkoord bereikt over een contract tot medio 2028. Donderdagmiddag wordt Rijkhoff op De Toekomst verwacht. Ook zal hij medisch gekeurd worden in het UMC.

Rijkhoff was sinds maandag in Purmerend, in afwachting van zijn Ajax-transfer, maar moest geduld hebben. De raad van commissarissen blokkeerde de deal, omdat er eerst spelers moesten worden. Daarvoor staan Jorge Sánchez, Francisco Conceiçao en Anass Salah-Edinne op Deadline Day nog op de nominatie.

Volgens De Telegraaf stemde de Ajax-leiding uiteindelijk in met de komst van Rijkhoff, 'omdat ook werd ingezien dat men het niet kon maken een 19-jarige een transfer door de neus te boren, terwijl de transfersom van 1,5 miljoen euro in termijnen kan worden betaald', klinkt het.

'De scouting is unaniem voor zijn komst en denkt dat Rijkhoff, die topscorer is van de UEFA Youth League en door FC Barcelona en onlangs nog Manchester City werd begeerd, een meerwaarde kan zijn.' Rijkhoff sluit hoogstwaarschijnlijk eerst aan bij Jong Ajax.

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!