PSV komt met bevestiging en laat Vertessen gaan

Hoge woord is eruit: PSV komt met bevestiging en laat Vertessen gaan

1 februari om 11:02
Laatste update: 1 februari om 11:21

PSV laat Yorbe Vertessen officieel gaan. Dat bevestigt de Eindhovense club, precies dertien uur voor de transferdeadline. De Belg mag zich eindelijk speler van Union Berlin noemen.

Vertessen verbleef sinds het weekend in Berlijn, maar de nieuwe hamstringblessure van Noa Lang zette zijn wereld - en die van PSV - op zijn kop. De Eindhovenaren wilden eerst een vervanger aantrekken, voordat de Belgische aanvaller vrijgegeven zou worden. Vermoedelijk wordt dat Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech.

In de officiële bevestiging van het vertrek van Vertessen meldt PSV dat 'de blessure van Noa Lang alsnog roet in het eten dreigde te gooien'. De ingewikkelde situatie van de laatste dagen is nu echter opgelost. De Belg speelde vijftien jaar in Eindhoven en lijkt een transfer te worden 'gegund'.

PSV ontvangt een vaste transfersom van 4,75 miljoen euro, plus bonussen en een doorverkooppercentage. Het totaalbedrag komt uit op een slordige zes miljoen euro. Driouech moet nu naar Eindhoven komen. Voor de aanvaller van Excelsior ligt een contract tot medio 2028 klaar in het Philips Stadion. Ook Feyenoord ligt op de loer.

Bij Union Berlin kan Vertessen de speelminuten maken die hij mist in Eindhoven. In de eerste seizoenshelft bewees de Belg wel zijn waarde, maar door de moordende concurrentiestrijd was een vaste basisplaats ver weg. Peter Bosz, trainer van de Eredivisie-koploper, wilde zijn supersub liever niet kwijt.