'Ajax en FC Twente bereiken akkoord, bal ligt bij Salah-Eddine'

'Ajax en FC Twente bereiken akkoord, bal ligt bij Salah-Eddine'

1 februari - 13:05 Laatste update: 13:39
33

Ajax en FC Twente zijn dicht bij een akkoord over een transfer van Anass Salah-Eddine, meldt Voetbal International. De bal ligt bij Twente en de 22-jarige vleugelverdediger, die nog overeen moeten komen.

Volgens TC/Tubantia zijn Ajax en Twente er al helemaal uit en mag Salah-Eddine naar Enschede vertrekken. Salah-Eddine is bij Ajax op een zijspoor beland. De linksback is in de pikorde gezakt en moet Borna Sosa en Ar'Jany Martha voor zich dulden. Om die reden kwamen de Amsterdamse club en de speler overeen dat een vertrek de beste optie was. Van alle clubs met belangstelling was Twente het meest concreet. De clubs zijn er bijna uit, een persoonlijk akkoord is er nog niet.

Als Ajax Salah-Eddine verkoopt, heeft de club financiële ademruimte. Die ruimte heeft Ajax nodig om Julian Rijkhoff in te lijven. De raad van commissarissen zette de deal met Borussia Dortmund aanvankelijk on-hold, omdat er eerst iemand moest vertrekken.

Vorig seizoen werd Salah-Eddine al verhuurd aan Twente. In totaal kwam hij tot tien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!