FC Twente baalt van uitgaande transfer: 'Ik zei: alsjeblieft jongen, je bent 21'

FC Twente baalt van uitgaande transfer: 'Ik zei: alsjeblieft jongen, je bent 21'

2 februari - 08:21
49

Arnold Bruggink, technisch directeur bij FC Twente, baalt van het vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. Tegelijk is hij blij met de komst van Myron Boadu, die gehuurd wordt van AS Monaco.

Bruggink heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan Ugalde in Enschede te houden. De 21-jarige Costa Ricaan was niet meer te overtuigen en trok voor een recordbedrag voor Twente naar Rusland. "Ik zei: alsjeblieft jongen, je bent 21", zegt de td tegen ESPN. "De wereld ligt aan je voeten. Als je bij ons blijft kan je later vast een mooie transfer maken."

"Maar als de bal eenmaal gaat rollen, is het heel moeilijk om het tegen te houden", gaat Bruggink verder. "Op een gegeven moment vliegen de zaakwaarnemers naar Nederland en komt er druk op. Bovendien wilde hij zelf gewoon heel graag weg." 

Op Deadline Day haalde Twente de opvolger van Ugalde naar Enschede. "Dat ging ook niet makkelijk, maar is gelukkig goedgekomen", doelt Bruggink op de komst van Boadu. "Hij is nog niet helemaal fit, maar met Van Wolfswinkel hebben we nog een goede spits in huis."

Jan Streuer, de rechterhand van Bruggink, liet zich in #DoneDeal al uit over de komst van Boadu. Bekijk de podcast hieronder!