Boadu had ook andere keuzes, maar koos FC Twente: 'Wil gewoon gewaardeerd worden'

Boadu had ook andere keuzes, maar koos FC Twente: 'Wil gewoon gewaardeerd worden'

1 februari - 20:52
29

Het bezoek van technisch directeur Arnold Bruggink en hoofd scouting Michel Doesburg aan Monaco heeft er toe geleid dat Myron Boadu graag naar FC Twente wilde. De kersverse spits van de Tukkers, die ook interesse genoot van andere clubs, reageert voor de camera van ESPN op zijn transfer. 

"Er waren een paar clubs die informeerde naar me, midden januari", aldus Boadu, die de rest van dit seizoen op huurbasis voor Twente uitkomt. "Daar had ik niet het gevoel bij, wat ik bij Twente wel had. Dat is gewoon een eerlijk antwoord. Twente kwam en liet zien hoe graag ze me wilden hebben. Bij andere clubs was het weer 50/50, en ik wil gewoon gewaardeerd worden. Dat betekent niet gelijk dat ik denk dat ik alles ga spelen."

De persoonlijke benadering vanuit Twente gaf uiteindelijk de doorslag voor de oud-spits van AZ. "Arnold kwam met me praten, Michel Doesburg, ze zijn naar Monaco gekomen. Dat zijn dingen die voor een speler belangrijk zijn. Die waardering heeft er toe geleid dat ik de keuze heb gemaakt om naar hier te komen."

De 23-jarige Boadu krijgt bij Twente rugnummer 21. De enkelvoudig Oranje-international is gehaald als directe opvolger van Manfred Ugalde, die eerder deze transferwindow de overstap maakte naar Spartak Moskou. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)