FC Twente bevestigt transfer: gedroomde spits Boadu komt over van Monaco

FC Twente bevestigt transfer: gedroomde spits Boadu komt over van Monaco

1 februari - 20:30 Laatste update: 20:54
46

Myron Boadu keert officieel terug op de Nederlandse velden. FC Twente maakt de komst van de 23-jarige spits op Deadline Day wereldkundig. De Tukkers moesten snel handelen nadat het onlangs vaste sptis Manfred Ugalde aan Spartak Moskou verkocht.

Dat Boadu speler van Twente zou worden, was al duidelijk. Technisch directeur Arnold Bruggink maakte eerder op de donderdag bekend dat de Tukkers een doorbraak hadden gevonden met AS Monaco, de broodheer van Boadu. De aanvaller wordt het komende halfjaar gehuurd van de Monegasken. Twente heeft géén optie tot koop bedongen.

De overgang van Boadu, die vrijdag aansluit bij de selectie, had heel wat voeten in aarde. Woensdag stonden de betrokken partijen lijnrecht tegenover elkaar. "Ik word misselijk van de clubs die alleen aan het geld denken en niet aan het belang van de speler", foeterde zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez. In totaal speelde Boadu tot op heden 68 officiële wedstrijden voor Monaco. Daarin kwam hij tien keer tot scoren.

"We zijn heel blij dat we Myron Boadu vandaag kunnen verwelkomen", vertelt technisch directeur Arnold Bruggink: "Na het vertrek van Manfred Ugalde is Myron een uitstekende versterking voor onze selectie. Myron heeft extra kwaliteiten waar we naar op zoek waren, met zijn snelheid hebben we ook nog eens een extra wapen. Dit is voor zowel Myron als FC Twente een heel mooie kans, we gaan er samen iets moois van maken."