Feyenoord krijgt Ueda terug, Jahanbakhsh in extremis de held van Iran

Feyenoord krijgt Ueda terug, Jahanbakhsh in extremis de held van Iran

3 februari - 14:40 Laatste update: 14:42
66

Iran heeft zich zaterdag ten koste van Japan geplaatst voor de halve finales van de Azië Cup. Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh benutte in de zesde minuut van de extra tijd een strafschop en werd daarmee de held van zijn land.

Feyenoord moest in januari vier spelers missen door de Afrika Cup en de Azië Cup. Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) kwamen niet door de groepsfase en keerden al terug in Rotterdam. Zaterdagmiddag stonden Jahanbakhsh en Ueda tegenover elkaar in Qatar. Laatstgenoemde kwam halverwege de eerste helft met Japan op voorsprong.

Iran draaide het duel na rust om. Buitenspeler Mohammad Mohebi tekende tien minuten na rust voor de gelijkmaker, waarna Iran wilde doordrukken. Het land liet diverse kansen onbenut en de wedstrijd stevende af op een verlenging. Er kwamen vier minuten extra tijd bij en in de slotminuut kreeg Iran een penalty. Jahanbakhsh stond achter de bal en schoot zijn land naar de halve finales van de Azië Cup.

Daarin neemt Iran het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Qatar en Oezbekistan. De andere halve finale gaat tussen Jordanië en Zuid-Korea. Ueda keert terug naar Rotterdam en kan persoonlijk terugkijken op een sterk toernooi. In vijf wedstrijden scoorde hij vier keer voor Japan.