Stewart zinspeelt op PSV-veranderingen en is eerlijk over Ramalho: 'Nu niet'

Stewart zinspeelt op PSV-veranderingen en is eerlijk over Ramalho: 'Nu niet'

4 februari - 23:35
49

Earnest Stewart is op dit moment niet van plan om André Ramalho een nieuw contract aan te bieden bij PSV. De technisch directeur sluit niet uit dat hij de Braziliaan 'voor de groep' wil behouden. Uit die woorden lijkt echter duidelijk te worden dat PSV volgend seizoen andere plannen heeft op de positie van Ramalho.

Ramalho beschikt over een aflopend contract bij PSV. Bij Studio Voetbal, waar Stewart te gast is, krijgt de stopper kritiek van onder meer Ibrahim Afellay na zijn optreden tegen Ajax. Stewart benadrukt dat Ramalho wel zijn waarde heeft voor PSV. "Hij is onderdeel van onze selectie en neemt een aantal dingen met zich mee, als het gaat om onze groep en die manier waarop hij daarmee omgaat. Peter (Bosz, red.) stelt hem niet voor niks op."

Vervolgens verklapt Stewart dat Bella-Kotchap op de weg terug is. "We hebben Bella-Kotchap, die lang geblesseerd was, over twee weken weer terug. Dan zal de concurrentiestrijd weer aangaan", zegt de directeur, waarna hij naar het grotere geheel kijkt. "Ik ben vorig jaar op 1 maart begonnen bij PSV. Je bent bezig om in een aantal transferwindows de volgende stappen te maken, even los van de posities die er zijn. In de komende windows zullen we ook kritisch kijken naar onze selectie, net als jullie", doelt Stewart op zijn tafelgenoten.

Presentator Sjoerd van Ramshorst is benieuwd of Stewart Ramalho een nieuwe aanbieding gaat doen. Het contract van de verdediger loopt namelijk af. "Op dit moment nog niet", is Stewart eerlijk. Zou Ramalho in de toekomst alsnog een nieuw contract voorgeschoteld kunnen krijgen? "Voor de groep zou dat zeer zeker kunnen", luidt het veelzeggende antwoord van Stewart.