'Mogelijke Xavi-opvolger leert Spaans, geruchten over aanstelling steeds groter'

'Mogelijke Xavi-opvolger leert Spaans, geruchten over aanstelling steeds groter'

5 februari - 14:30 Laatste update: 14:33
13

Hansi Flick is bezig zich de Spaanse taal meester te maken, aldus BILD. De clubloze trainer werkt daarmee geruchten over een mogelijke stap naar FC Barcelona in de hand. Bij Barcelona komt komende zomer immers een vacature vrij, want huidige trainer Xavi gaf onlangs aan te stoppen. 

Flick werd begin vorige week voor het eerst door BILD in verband gebracht met Barcelona. Toen werd al duidelijk dat hij wel oren zou hebben naar een buitenlandse club. Inmiddels meldt het bekende Duitse medium dat Flick bezig is om Spaans te leren. Wellicht sorteert hij daarmee voort op een aanstelling bij Blaugrana.

De 58-jarige oefenmeester is naar verluidt toe aan een nieuwe uitdaging, en ziet Barcelona als een enorme uitdaging. Bild weet dat hij zich 'aangetrokken' voelt tot het idee. BILD weet niet te melden of er al concreet contact is geweest tussen de trainer en de club. 

Flick was tot dusver pas twee keer hoofdtrainer. Bij Bayern München kende hij, mede met de Champions League-eindzege in 2021, een zeer succesvolle periode. Als bondscoach van Duitsland ging het behoorlijk mis. De Duitsers presteerden beroerd onder zijn hoede, ook op het WK in Qatar. In november van vorig jaar werd hij ontslagen door de DFB (Duitse voetbalbond).