Geen heldenrol voor uitmuntende Flekken: hattrick Foden doet Oranje-doelman das om

5 februari - 22:55
11

De wedstrijd tussen Brentford en Manchester City van maandagavond kent twee hoofdrolspelers: Oranje-doelman Mark Flekken en Phil Poden. Laatstgenoemde kan na negentig minuten voetballen lachen. The Citizens zegevierden met 1-3.

Aanvankelijk zat alles mee bij Brentford. Flekken keerde knap een inzet van Erling Haaland en voorkwam nog eens een poging van City, waarna The Bees na ruim twintig minuten spelen ook nog eens brutaal op voorsprong kwamen. Wie stond er aan de basis van het doelpunt? Juist, Flekken. Een uittrap van de goalie ging over iedereen heen - Nathan Aké tastte mis - en Neal Maupay kon de bal langs Ederson schuiven.

City was na de 1-0 helemaal wakker geschud en begon het tempo op te voeren. Het leidde ertoe dat Flekken nóg meer de hoofdrol kon grijpen. In totaal verrichte hij voor rust negen reddingen. Sinds de statistieken in de Premier League worden bijgehouden deed nog nooit een keeper hem dat na. In de derde minuut van de blessuretijd moest Flekken dan toch vissen. Na matig uitverdedigen van Brentford had Foden de bal voor het intikken.

Na rust nam Foden de hoofdrol over van Flekken, die met lede ogen toezag hoe City bij vlagen makkelijk door de defensie van Brentford heen combineerde. Een schitterende assist van Kevin De Bruyne vond het hoofd van de vrijstaande Foden, die de bal opnieuw achter Flekken legde. Twintig minuten voor tijd besliste de Engelse spelmaker de wedstrijd, door zijn hattrick te completeren en Flekken nogmaals te verschalken.

Arsenal won afgelopen weekend van Liverpool, waardoor de Premier League weer extreem spannend is. Koploper Liverpool staat met een wedstrijd meer gespeeld twee punten voor op City. Arsenal bezet plek drie, met evenveel punten als City.