Van Wolfswinkel openhartig over transferperiode: 'Heb ik wel over nagedacht'

Van Wolfswinkel openhartig over transferperiode: 'Heb ik wel over nagedacht'

6 februari - 10:03
26

Ricky van Wolswinkel heeft afgelopen winter overwogen om te vertrekken bij FC Twente, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Er waren clubs met interesse in zijn diensten, maar uiteindelijk besloot de spits om in Enschede te blijven.

Twente verkocht Manfred Ugalde voor een recordsom en haalde Myron Boadu voor hem in de plaats. Van Wolfswinkel, die in de eerste seizoenshelft op het tweede plan was beland, overwoog mede daardoor een vertrek. "Heb ik wel over nagedacht", laat hij optekenen. "Mensen beginnen altijd over leeftijd, maar ik heb nog steeds heel veel drive en passie voor het voetbal. Als je niet de minuten krijgt die je eigenlijk wil, dan is dat soms best lastig."

Van Wolfswinkel beaamt dat hij ging twijfelen over zijn toekomst bij FC Twente, want er waren clubs met interesse in zijn diensten. "Maar op een gegeven moment heb ik toch besloten: Ik blijf, ga hier lekker gas geven", vertelt de spits, die nog niet denkt aan stoppen. "Zolang ik plezier heb en fit blijf, wil ik doorgaan. Ik heb met de club gesproken over volgend seizoen, maar ik richt me eerst op de komende maanden. Wat er daarna komt, zien we dan wel weer."

Van Wolfswinkel was dit seizoen in achttien wedstrijden goed voor acht doelpunten. Zijn contract bij FC Twente loopt komende zomer af en zodoende is het afwachten voor welke club de spits volgend seizoen uitkomt.