Van Wolfswinkel viert jubileumwedstrijd met twee goals: 'Deze was van mij'

Van Wolfswinkel trefzeker in jubileumwedstrijd: 'Ben een jongen die het aanvoelt'

8 december 2023 om 23:31

Ricky van Wolfswinkel speelde tegen Excelsior zijn honderdste wedstrijd in dienst van FC Twente. De Tukkers keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar kwamen na de rode kaart van Arthur Zagré terug in de wedstrijd en wisten het duel uiteindelijk met 4-2 te winnen, mede door twee goals van Van Wolfswinkel.

In gesprek met ESPN gaat Van Wolfswinkel in op het wedstrijdverloop. "We hebben het met zijn allen gedaan en dan helpt zo'n rode kaart natuurlijk. De wedstrijd beginnen we natuurlijk dramatisch, maar dat terzijde, je moet de wedstrijd nog wel even omdraaien en dat hebben we gedaan." De goaltjesdief begon zelf op de bank, maar mocht in de tweede helft het veld in om Twente aan doelpunten te helpen. "Als je hierheen rijdt dan sta je al te trappelen, je wilt gewoon spelen, vlammen en de wedstrijd winnen."

"We hebben veel goede wedstrijden gespeeld in de Veste, nu begin je de wedstrijd zo, ja dat kan wel eens gebeuren," stelt Van Wolfswinkel, die daarbij lof over heeft voor de Kralingers. "Je weet de intentie van hen, ze zoeken het vanuit de counter, dat hebben ze fantastisch gedaan aan het begin." De spits speelde een belangrijke rol in de comeback van de ploeg uit Enschede, door twee keer te scoren, waarvan de eerste uit een strafschop. "Ik ben een jongen die het aanvoelt, in sommige wedstrijden is het iemand anders, maar deze was voor mij", besluit Van Wolfswinkel met een lach.