'FC Utrecht-aanvaller Rijks op weg naar Noorse club Vålerengen IF'

'Nieuw avontuur lonkt voor FC Utrecht-aanvaller (20): gesprekken zijn gaande'

7 februari om 15:12
Laatste update: 7 februari om 15:14

Mees Rijks lijkt FC Utrecht binnenkort te verlaten voor een avontuur in Noorwegen, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. De twintigjarige aanvaller beschikt over een aflopend contract en zodoende is het voor de Domstedelingen gunstig om hem nu te verkopen.

FC Utrecht is op dit moment in onderhandeling met de Noorse club Vålerenga IF over een overgang van Rijks, die zijn minuten maakt bij het beloftenelftal. Het contract van de spits loopt komende zomer af en dat betekent dat dit de laatste kans is voor FC Utrecht om nog iets aan hem te verdienen. 'De gesprekken tussen beide partijen lopen en een akkoord lijkt in de maak', zo valt er te lezen.

Rijks werd in de zomer van 2015 door FC Utrecht opgepikt in de jeugd van AFC, maar tot een echte doorbraak kwam het nooit voor de aanvaller. Hij was onderdeel van Jong FC Utrecht en mocht daar zijn minuten maken. Dit seizoen was hij goed voor vijf doelpunten en twee assists in twintig wedstrijden. Rijks speelde één wedstrijd in de hoofdmacht: in 2022 mocht hij na 82 minuten invallen in de verloren thuiswedstrijd tegen PSV (0-1).