'Geweldige' AZ-talenten maken veel indruk in Spanje: 'Het was soort fata morgana'

7 februari - 19:05
51

De Spaanse pers heeft met open mond gekeken naar de talenten van AZ tegen Atlético Madrid. In het Zuid-Europese land zijn ze diep onder de indruk van de Alkmaarse talenten en oordeelt men dat Atlético terecht ten onder is gegaan.

AZ zorgde woensdag voor een stunt in de Youth League, door met 1-0 van Atlético te winnen. Het Madrileense Marca ziet dat de talenten van AZ 'duidelijk superieur' waren. 'Sterker nog, het Nederlandse team zou - met vijf spelers die vorig seizoen de Youth League wonnen - in slechts twintig minuten zijn plekje in de achtste finale verdienen', doelt Marca op het feit dat de enige goal van de wedstrijd na 25 minuten viel. 'De mannen van Torres konden AZ amper onrustig maken, maar toch bleef het door de gemiste kansen van de thuisploeg tot aan het einde spannend.'

AS ziet dat de talenten van Atlético zijn 'gestorven' in Wijdewormer. De sportkrant is daarnaast lyrisch over AZ. 'Direct toen de wedstrijd begon, startte de AZ-storm. Hoge druk, snelheid, combinaties: dit geweldige team is weinig veranderd ten opzichte van de ploeg die de Youth League won. Voor dit soort clubs is de Champions Route van de Youth League gemaakt. Atlético zette alles op alles en kreeg de druk er nog wel op bij AZ, dat hun stunt van vorig seizoen kan herhalen. Maar Los Rojiblancos konden de Nederlandse ploeg niet verslaan: Atlético heeft zich proberen te verzetten tegen een fantastisch team.'

'AZ liet vanaf het begin van de wedstrijd zien waarom zij de kampioen van de Youth League zijn', concludeert Mundo Deportivo, dat ook onder de indruk is. 'Naast de tactische en technische kwaliteiten waar de Nederlandse school voor staat, waren de Alkmaarders ook fysiek erg sterk. Daar had Atlético last van. Het was zelfs een soort fata morgana, aangezien AZ kansen bleef creëren en bleef schieten vanaf afstand. Dat baarde Atlético-keeper Salvi Esquivel zorgen.'

'AZ kreeg in het slot van de wedstrijd nog kansen', gaat Mundo Deportivo verder. 'Dat was duidelijk, heel duidelijk. Bij één daarvan, in negentigste minuut, was het ongelofelijk dat hij er niet in ging. Om zijn geweldige wedstrijd te eindigen, bracht doelman Esquivel redding op een schot van Kees Smit waarop zelfs Jan Oblak geen antwoord zou hebben gehad. Het was echter niet genoeg voor Atlético.'