Vertrokken PSV'er blikt vooruit: 'Mijn droom is om ooit nog terug te keren'

Vertrokken PSV'er blikt vooruit: 'Mijn droom is om ooit nog terug te keren'

8 februari - 09:50 Laatste update: 09:50
44

Dennis Vos heeft de droom om ooit terug te keren bij PSV. Dat vertelt de 22-jarige verdediger, die begin 2023 neerstreek bij FC Emmen, in een interview met het Eindhovens Dagblad

Vos vertrok in januari 2023 bij PSV, waar hij niet door wist te breken in de hoofdmacht. Zijn debuut maakte hij wel, uit tegen PEC Zwolle op 15 mei 2022. "Dat is het mooiste moment in al die Eindhovense jaren", vertelt hij. "Tegen PEC Zwolle mocht ik van Roger Schmidt een hele helft spelen, tussen sterren als Cody Gakpo en Mario Götze. Sommigen debuteren een paar minuten, maar ik dus 45 minuten. Dat voelde heel normaal, omdat we destijds ook vaak samen trainden. Later komt misschien meer en meer het besef dat dit echt een superdag in mijn carrière was. Door die wedstrijd heb ik voor mijn gevoel toch iets doorbroken en heb je voor altijd het eerste elftal gehaald. Helaas is er nog geen vervolg op gekomen."

Het bleef uiteindelijk beperkt tot één PSV-optreden. Ook bij Emmen is hij niet altijd verzekerd van een basisplaats, maar ondanks dat koestert Vos wel de ambitie om ooit te slagen bij zijn grote liefde uit Eindhoven. "Ik speel nu te weinig en het enige wat ik kan doen is zelf keihard blijven werken, hopen op een beetje geluk en vertrouwen houden in mezelf. Klagen brengt mij en de club niets. Kansen pakken als ze komen, daar gaat het om. Ik kan een basisplek aan en mijn droom is om ooit nog terug te keren bij PSV."

Vos heeft bij Emmen een aflopend contract. Waar hij volgend seizoen gaat spelen, weet hij nog niet, zo geeft hij aan.