'Bankzitter PSV kon in winter naar Premier League: Eindhovenaren werkten niet mee'

'Bankzitter PSV kon in winter naar Premier League: Eindhovenaren werkten niet mee'

7 februari - 10:50 Laatste update: 8 februari - 19:48
41

Patrick van Aanholt kon de deur bij PSV afgelopen winter achter zich dichttrekken. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdag. De linksback kon naar Premier League-club Burnley, maar de Eindhovenaren wilden niet meewerken aan een transfer.

Van Aanholt is nog tot het eind van dit seizoen speler van PSV. In het begin van zijn huurperiode was de Nederlander nog vaste basisspeler, maar sinds de komst van Sergiño Dest heeft hij de strijd om de linksbackpositie verloren. PSV denkt er zeker over na om hem na zijn huurperiode definitief over te nemen van Galatasaray. De Eindhovenaren willen dit alleen doen tegen mindere salarisvoorwaarden, aangezien Van Aanholt geen basisspeler meer is.

Burnley zou zich dus in de winter gemeld hebben voor Van Aanholt, maar daar wilde PSV niet in meegaan. De Engelse club staat op dit moment negentiende in de Premier League. Voor de Eindhovenaren is Burnley geen onbekende club om mee te onderhandelen, aangezien CJ Egan Riley op de slotdag nog naar Eindhoven werd gehaald. De verdediger komt de beloftenploeg versterken.

Naast Van Aanholt loopt ook de huurperiode van Armel Bella-Kotchap eind dit seizoen af. De Duitser is op de weg terug na een lange revalidatie van een schouderblessure en dinsdag maakte hij zelfs weer zijn eerste minuten voor Jong PSV. De Eindhovenaren hebben er nog steeds geloof in dat Bella-Kotchap André Ramalho op termijn uit de basis zal spelen. Dan denkt de club er zeker aan om zich nog eens te melden bij Southampton voor een huurperiode.