'Mbappé legt financiële eisen op tafel: Franse ster stelt drie voorwaarden'

'Mbappé legt financiële eisen op tafel: Franse ster stelt drie voorwaarden'

8 februari - 14:50
61

Kylian Mbappé stevent af op een transfervrij vertrek bij Paris Saint-Germain, maar geïnteresseerde clubs zullen desondanks diep in de buidel moeten tasten. De 25-jarige ster heeft zijn financiële eisen op tafel gelegd, weet Cadena SER.

Mbappé lijkt hard op weg naar Real Madrid, maar een definitieve beslissing over zijn toekomst is nog niet gevallen. Clubs die de Franse international willen inlijven, moeten in ieder geval een fors bedrag op tafel leggen. Volgens Cadena SER stelt Mbappé drie voorwaarden.

Het eerste struikelblok voor veel clubs is het salaris. Mbappé zet in op een bruto jaarsalaris van vijftig miljoen euro. Zijn tweede eis is de tekenpremie: de pijlsnelle aanvaller verlangt liefst 120 miljoen euro voor zijn handtekening. Tot slot wil Mbappé een groot deel van zijn portretrechten in eigen beheer houden. 

Overigens lijkt het voor Mbappé het meest lucratief om 'gewoon' in Parijs te blijven. De sterspeler kan zijn contract bij PSG onder dezelfde voorwaarden verlengen. Dat betekent een bruto jaarinkomen van 72 miljoen en een tekenpremie van 130 miljoen. Als Mbappé vertrekt bij de Ligue 1-kampioen, dan is juist afgesproken dat hij afziet van een loyaliteitsbonus van tachtig miljoen waar hij nog recht op heeft.

Cadena SER benadrukt dat geen van de betrokken partijen zin heeft in een nieuwe transfersoap. Mbappé lijkt al voor de zomer de knoop door te hakken.