Opvallend verhaal bij Juventus: 'Cruijff fascineert me, ben bij Ajax geweest'

Opvallend verhaal bij Juventus: 'Cruijff fascineert me, ben bij Ajax geweest'

8 februari - 16:12 Laatste update: 16:46
32

Hans Nicolussi Caviglia speelt om een opvallende reden met rugnummer 41 bij Juventus. De 23-jarige middenvelder heeft een fascinatie voor Johan Cruijff en bezocht meerdere wedstrijden van Ajax.

In gesprek met het Italiaanse La Repubblica legt Caviglia uit waarom hij met 41 op zijn rug speelt. "Vanwege Cruijff, helaas had Arkadiusz Milik nummer 14 al. Cruijff heeft me altijd gefascineerd. Ik heb alle video's over hem gezien en alle boeken over hem gelezen."

De zus van Caviglia heeft in Amsterdam gewerkt, waardoor de voormalig jeugdinternational van Italië daar ook is geweest. "Ik heb verschillende wedstrijden van Ajax bezocht", vertelt hij. "Ik werd geïnspireerd door de ideeën van Cruijff: het bracht een revolutie teweeg in het voetbal. Hij keek in die tijd op een moderne manier naar voetbal en kwam met baanbrekende plannen."

Caviglia is afkomstig uit de jeugd van Juventus en speelde dit seizoen vijf wedstrijden in de Serie A. De middenvelder krijgt in Turijn steeds meer speeltijd van trainer Massimiliano Allegri.