Spaanse media: De Jong sluit zelf vertrek bij Barcelona niet meer uit

Spaanse media: De Jong sluit zelf vertrek bij Barcelona niet meer uit

9 februari - 08:35
72

Frenkie de Jong lijkt een vertrek bij FC Barcelona deze zomer niet meer uit te sluiten. Dat meldt journalist Lluís Canut op het Spaanse Esport3. De Nederlander gaf meermaals aan dat hij gelukkig is in Barcelona, maar hij beschikt wel over een kortlopend contract.

"De Jong heeft nog geen groen licht gegeven, maar hij sluit een vertrek bij Barcelona niet langer uit", vertelt Canut over de situatie van de Nederlander. "Twee seizoenen geleden sloot hij een vertrek wel uit, toen Manchester United interesse toonde. Op dit moment is De Jong wat teleurgesteld over zijn situatie bij Barça. Hij tekende voor het pakken van prijzen en dat lukt nog niet echt. Hij zou bereid zijn om de club deze zomer te verlaten."

Wedden

Meer odds

Het contract van De Jong is al langere tijd een belangrijk onderwerp binnen het bestuur van Barcelona. Technisch directeur Deco wil de tot 2026 lopende verbintenis van de Nederlander zo snel mogelijk oprekken. Het liefst dit seizoen nog. Mocht dit niet lukken, zou Barça volgens Sport ook denken aan een verkoop van De Jong. De komende weken zullen cruciaal zijn in de onderhandelingen.