Erop of eronder voor Vitesse: Alle ingrediënten voor degradatie zijn er

Erop of eronder voor Vitesse: "Alle ingrediënten voor degradatie zijn er"

10 februari - 11:32 Laatste update: 11:39
86

Edward Sturing bevindt zich in een lastige situatie met Vitesse. De trainer van de Arnhemmers meent dat er de komende weken echt punten moeten worden gepakt, anders lijkt de kans op degradatie groot. 

Sturing stelt in gesprek met ESPN dat er snel iets moet veranderen bij Vitesse, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Heracles Almelo. "We moeten de boel weer bij elkaar rapen en kijken of we het aan de gang krijgen. We moeten ook hopen dat de ziekenboeg wat kleiner wordt, maar die jongens hebben weinig getraind. Zo blijf je aan de gang." De Arnhemmers staan samen met FC Volendam op de laatste plekken met slechts twaalf punten. Afgelopen woensdag werd Vitesse uitgeschakeld in de KNVB Beker.

Voor Lex Lammers, Vitesse-watcher voor De Gelderlander, lijkt de conclusie duidelijk: Vitesse kan zomaar de volgende verrassende degradatieploeg worden na FC Groningen. "De komende wedstrijden zijn een laatste strohalm. Het lijkt soms wel pupillenvoetbal. Alles wat voorbij kan komen, komt voorbij: financiële problemen, een waslijst aan blessures, een wekelijkse ketser en een gigantisch gebrek om te scoren. Alle ingrediënten zijn er om te degraderen."

Marc van Hintum speelde zelf 147 wedstrijden voor Vitesse en bekleedde meerdere functies bij de club. De situatie in Arnhem doet de oud-speler veel. "Het doet me pijn natuurlijk, deze situatie waarin Vitesse zich bevindt. In totaal heb ik er vijftien seizoenen gezeten. Ik heb de mooiste tijd beleefd als speler en scout bij Vitesse met als kers op de taart de bekerwinst in 2017. Dit gun ik niemand in Arnhem."