Clasie loopt leeg bij AZ, Martens coulant: 'Recht op meer'

Clasie loopt leeg bij AZ, Martens coulant: 'Recht op meer'

10 februari - 23:26
108

Het humeur van Jordy Clasie stond op onweer na het doelpuntloze gelijkspel van AZ bij Almere City FC. De controleur toont zich zeer kritisch op zijn ploeg. Maarten Martens vindt daarentegen dat de Alkmaarders recht hadden op meer.

"Wat moet je er nog van zeggen...", begint Clasie voor de camera van ESPN. "Het is gewoon heel matig wat we laten zien. Op dit moment kunnen we elke week verliezen. De manier waarop wij spelen en hoe wij omgaan met een wedstrijd, is van heel middelmatig niveau. Je hebt twee, drie kansen die er in moeten. Iedereen op het veld speelt AZ onwaardig. We moeten gaan beseffen wat we laten zien. We spelen al maanden heel matig."

In gesprek met Martens concludeert verslaggever Hans Kraay junior dat Clasie zich 'geneert' voor de prestaties van AZ, maar dat gevoel deelt de Belgische trainer niet. "Nee, dat vind ik niet. Ik snap dat we allemaal super teleurgesteld zijn. Dat levert frustraties op, omdat je weer niet de drie punten binnenhaalt. Eigenlijk heb je daar wel recht op, gezien de wedstrijd. Maar dat het nog beter kan en moet, dat ben ik met je eens."

Volgens Martens zit AZ in een fase dat het net niet goed valt. "We zijn eigenlijk in alle duels beter geweest dan onze tegenstander, maar we belonen onszelf veel te weinig", toont de oefenmeester zich coulant voor zijn ploeg. "Het is niet top, daar moeten we naartoe en dat kunnen wij. Maar ik wil de positieve dingen ook zien en benoemen. Het moet gewoon even onze kant opvallen."

AZ verkeert in een vormcrisis. De laatste zege in de Eredivisie dateert van 9 december. Sinds het ontslag van Pascal Jansen heeft Martens het tij nog niet weten te keren. De Alkmaarders zagen nummer drie FC Twente uitlopen en Ajax kan de vierde plek overnemen.