Manchester United knokt zich langs Aston Villa dankzij late treffer

Manchester United knokt zich langs Aston Villa dankzij late treffer

11 februari - 19:27 Laatste update: 19:38
20

Het was do or die voor Manchester United op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van Erik ten Hag wist na een vroege voorsprong, een heldhaftige Onana en een late goal de overwinning uit het vuur te slepen.

In de openingsfase was Manchester United meteen gevaarlijk. In de eerste tien minuten kwam United er al een aantal keer gevaarlijk uit, maar nog zonder succes. In de zeventiende minuut wisten ze uiteindelijk de score te openen op Villa Park. Rasmus Højlund verkeert nog steeds in uitstekende vorm en tikte makkelijk de 0-1 binnen. Hierna kwam er een kansenregen voor Aston Villa. Maar André Onana, die nog geen sterk seizoen kent, lag een aantal keer uitstekend in de weg. Mede dankzij de doelman ging United met een voorsprong de rust in.

De tweede helft begon meteen met vuurwerk. Onana voorkwam vlak na rust weer eens een doelpunt en niet veel later werd Garnacho  aan de andere kant weggestuurd. Maar de Argentijnse aanvaller van United kwam met zichzelf in de knoop en kreeg de bal er niet in. In minuut 67 werd Onana dan toch geklopt. Douglas Luiz schoot van dichtbij de 1-1 tegen de touwen.

Het spel bleef op en neer gaan. Beide ploegen kregen kansjes op de winnende treffer, maar deze viel uitendelijk toch voor Manchester United. In de 86ste minuut tekende McTominay voor de 1-2 voorsprong. Zo komt Aston Villa op de vrijfde plek te staan van de Premier League. Erik ten Hag staat met zijn ploeg zesde en komt op vijf punten van Villa.