El Ahmadi ziet Ajax schutteren in Heerenveen: 'Met zo'n speler in je team...'

El Ahmadi ziet Ajax schutteren in Heerenveen: 'Met zo'n speler in je team...'

12 februari - 07:25
45

Karim El Ahmadi kraakt het optreden van Borna Sosa bij Ajax tijdens het duel met sc Heerenveen. Het geduld van de ESPN-analist met de 26-jarige linksback raakt op.

"Tegen PSV speelde hij best wel aardig, tegen Johan Bakayoko", begint El Ahmadi bij Dit was het Weekend op ESPN. "Maar het is geen speler waar je als team energie van krijgt als je hem ziet voetballen. En dat is dan een ervaren jongen... Als je ziet hoeveel fouten hij aan het maken was. Het helpt het team ook niet om in een wedstrijd te komen."

El Ahmadi vond Sosa samen met landgenoot Josip Sutalo de dissonant van Ajax. "Het is met Sutalo en Sosa constant het geval. Dan spelen ze een wedstrijdje redelijk, maar daarna is het gewoon weer raak." De vleugelverdediger krijgt de wind van voren. "Het lijkt gewoon helemaal niet op verdedigen wat hij aan het doen is, hij maait over de bal. Ze zeggen dat hij met vijf verdedigers beter is, maar daar heeft dit niks mee te maken. Hij was, vooral in de eerste helft, echt dramatisch."

"Met zo'n speler in je team kom je gewoon nooit meer in de wedstrijd. Dat is dan je linksback…", aldus de oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord, die zich erover verbaast dat Sosa en Sutalo internationals van Kroatië zijn. "Daar hebben ze Gvardiol naast zich, een geweldenaar. Die kan alles alleen."

Ook Ajax-coach John van 't Schip was na afloop al bijzonder kritisch op de Kroaat, die afgelopen zomer voor acht miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. Hij zei dat er geen excuses meer zijn.