Afellay: 'Hij hoeft niet naar voedselbank, moet God op blote knieën danken'

Afellay: 'Hij hoeft niet naar voedselbank, moet God op blote knieën danken'

12 februari - 07:40
85

De toekomst van Isaac Babadi bij PSV houdt de gemoederen nog altijd bezig. Ibrahim Afellay vindt dat het achttienjarige talent dankbaar moet zijn voor de kansen in Eindhoven en zo snel mogelijk zijn aflopende contract moet verlengen.

Babadi kwam zondag meteen na rust in het veld tegen FC Volendam en luisterde zijn invalbeurt op met een treffer. "Ik word er vrolijk van dat Babadi weer speelminuten heeft gemaakt. Het is een geweldig talent, dat nadrukkelijk op de deur klopt", zegt Afellay bij Studio Voetbal. "Het oogt allemaal supermakkelijk. Hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf, omdat hij één met de bal is. Het is een genot om naar te kijken."

De oud-international snapt dat Babadi nog niet wekelijks speelt en vindt dat de aanvallende middenvelder geduld moet hebben. "PSV heeft de luxe dat ze verschrikkelijk veel goede spelers hebben. Deze jongen speelt bij een geweldige club en heeft genoeg om voor te spelen. Hij kan een voorbeeld nemen aan de weg die Saibari heeft bewandeld. Babadi heeft een trainer (Peter Bosz, red.) die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Je hebt van die goudzoekers om zo’n jongen heen, maar hij moet gewoon zijn contract verlengen."

Afellay hoopt dat 'de omgeving' van Babadi hem stimuleert om bij PSV te blijven. "Als hij niet speelt bij PSV 1, kan hij zich op een goed niveau ontwikkelen bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Als je zo'n geweldig contract voorgeschoteld krijgt bij PSV – ik neem aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, want het zijn serieuze bedragen die zulke jongens verdienen – dan moet je God op je blote knieën bedanken, dat contract tekenen en jezelf ontwikkelen. Hij gaat nu al bakken met geld verdienen en hij is een kwaliteitsspeler, dus nog meer geld komt later wel. Het belangrijkste is dat hij zich nu ontwikkelt."