Janssen vreest voor faillissement: 'Dat de club slecht voor staat, is duidelijk'

Janssen vreest voor faillissement: 'Dat de club slecht voor staat, is duidelijk'

12 februari - 14:11 Laatste update: 14:33
187

Theo Janssen vreest voor een faillissement van Vitesse. De 42-jarige oud-middenvelder, trainer van de beloftenploeg in Arnhem, hoopt dat er op korte termijn duidelijkheid wordt verschaft over de overname door Coley Parry.

Vitesse wacht rondom de overname al ruim anderhalf jaar op goedkeuring van de KNVB. Bij Studio Voetbal op de NOS uit Janssen zijn zorgen en stelt hij bang te zijn voor een faillissement. "Daar zijn wij allemaal wel bang voor. We hebben allemaal de hoop dat het goed komt. Alleen de zaak speelt nu al zeker anderhalf jaar", zegt hij. "Dat is natuurlijk extreem. Dan heb je ook vraagtekens of het nog goed komt. We wachten allemaal met spanning op uitsluitsel. Maar dat de club er slecht voor staat, lijkt me duidelijk."

Als Parry, een Amerikaanse investeerder die The Common Group in beheer heeft, de eigenaar van Vitesse wordt, wordt er volgens Janssen veel opgelost. "Dan is er geld", stelt hij. "Dat is het belangrijkste. Wordt Parry het niet, dan moet je kijken naar mensen uit de regio. Dan moet je kijken: waar staan wij voor als Vitesse, wat voor club zijn wij? Wij zijn een regioclub. Dus wij moeten gaan kijken naar Arnhem en de streek eromheen."

Janssen was begin dit seizoen, toen Phillip Cocu nog aan het roer stond, assistent-trainer bij Vitesse. Interim-trainer Edward Sturing koos voor andere assistenten, waardoor Janssen nu trainer van de beloftenploeg is.