Veelbesproken Tukker wilde niet in winter vertrekken: 'Het is allemaal positief'

Veelbesproken Tukker wilde niet in winter vertrekken: 'Het is allemaal positief'

13 februari - 12:00 Laatste update: 12:36
70

Mees Hilgers heeft in de winterse transferperiode geen moment aan een vertrek bij FC Twente gedacht. Er was wel interesse in de verdediger, maar hij was vastberaden: het seizoen afmaken in Enschede.

Afgelopen zomer tekende Hilgers, ondanks interesse van andere clubs, een nieuw contract bij FC Twente. In de winterse transferperiode was het redelijk rustig rondom de verdediger. "Er speelde wel wat, maar ik wilde graag bij FC Twente blijven. En zeker niet in de winter vertrekken", vertelt Hilgers tegenover Voetbal International. Hij is heel blij om onderdeel uit te maken van de selectie. "In zo’n leuke groep, onder trainers die ons allemaal beter maken. Er is veel aandacht voor iedereen, of je wel of niet speelt. Extra trainingen, veel beelden, ontwikkeling voorop. Allemaal positief."

Hilgers merkt dat het niveau bij FC Twente is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. "In onze selectie hebben we twee goede ploegen, en op de bank veel jongens die het verschil kunnen maken", zegt Hilgers. Hij legt vervolgens uit dat ze zo onvoorspelbaar mogelijk te zijn voor de tegenstander door te kiezen voor andere accenten. "Opbouwen met twee of drie spelers, wel of geen instappende backs. Een spits die in de bal komt en de nummer 10 die om hem heen speelt, of juist andersom. We hebben veel manieren van spelen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!