El Karouani had de clubs voor het uitkiezen, maar koos voor FC Utrecht

Utrecht troefde Twente af in strijd om verdediger: 'Zuidam heeft me overtuigd'

13 februari om 11:18
Laatste update: 13 februari om 12:17

Souffian El Karouani maakte medio 2023 de overstap van NEC naar FC Utrecht, maar uit zowel binnen- als buitenland was er veel meer interesse, zo geeft de vleugelverdediger aan in VP's transferpodcast #DoneDeal. Ook gaat hij dieper in op zijn keuze voor Utrecht, en op het leven in de Domstad.

Bij NEC beschikte El Karouani over een aflopend contract, wat hem des te interessanter maakte voor andere clubs. Bij zijn keuze voor een nieuwe club ging de verdediger niet over één nacht ijs. "Ik heb er wel lang over nagedacht. Utrecht was niet de enige optie waar ik naartoe kon. Er waren wel wat clubs, al vroeg, in januari. Dus ik moest al vroeg die keuze maken. Er lagen aanbiedingen op tafel en die clubs wilden ook antwoord. Ik heb op dat moment eerst gekeken naar NEC. Ik heb mezelf afgevraagd of ik me daar nog verder door kon ontwikkelen, maar ik vond het goed om een nieuwe omgeving te hebben."

Die nieuwe omgeving werd Utrecht, al waren er meer kapers op de kust, zo vertelt hij in gesprek met Dennie van Laar en Kaj Ramsteijn. "Ik heb goede gesprekken gehad met Jordy Zuidam. Hij heeft me overtuigd, toen heb ik mijn keuze voor Utrecht gemaakt. Er was meer interesse, vanuit Nederland en vanuit het buitenland. In Nederland bijvoorbeeld ook van FC Twente, ook echt een mooie club." De club uit de Domstad bleek het meest slagvaardig, niet in de laatste plaats door het plan dat El Karouani werd geschetst. "Wat ze wilden, wat ze van mij verwachtten, mijn doorgroeimogelijkheden bij de club. Dat sprak me aan, dat wilde ik graag."

De back voelt zich niet alleen bij zijn club op zijn plek, maar ook in de stad. "Ik woon ook in Utrecht, het is genieten. Ik ben de laatste tijd minder in de stad te vinden voor een koffie, ik heb het allemaal gezien nu", stelt de drievoudig Marokkaans international met een lach. "Ik weet nu een beetje waar alles is. Het is een leuke stad, man. Met die grachten, het is echt mooi wonen."

Bekijk #DoneDeal met El Karouani hieronder of luister de podcast op Spotify!