'Mister Jong PSV' wacht nog altijd op zijn debuut: 'Dat is soms balen'

'Mister Jong PSV' wacht nog altijd op zijn debuut: 'Dat is soms balen'

14 februari - 09:39 Laatste update: 09:40
58

Mohamed Nassoh baalt er soms van dat hij nog niet mocht debuteren in de hoofdmacht van PSV. De captain van Jong PSV speelde al 93 duels voor de beloftenploeg, maar kreeg nog geen kans in het eerste elftal.

Dit is al het vierde seizoen van Nassoh bij Jong PSV. De middenvelder mocht al wel mee op trainingskamp en deed in een aantal oefenduels mee met het eerste elftal, maar tot een officieel optreden in PSV 1 kwam het nog niet. Bijna elke dag vragen mensen in de kring van Nassoh hem wanneer hij gaat debuteren. "Je wil het niet weten", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Het is mooi dat het leeft, wat ik bij PSV doe."

Anderzijds baalt Nassoh ook van dat hij nog niet verder kwam dan Jong PSV. Niemand speelde meer wedstrijden in de beloftenploeg van de Eindhovenaren, waardoor hij zichzelf Mister Jong PSV mag noemen. "Dat is soms balen, maar er is geen tijd om lang daarmee bezig te zijn", zegt Nassoh over het uitblijven van zijn debuut. "Voor mij is het belangrijk om in het voetbal te blijven investeren en dan met name in het gedeelte zonder bal. Sneller en beter omschakelen, is iets wat ik wil verbeteren bijvoorbeeld.

"Ik probeer weg te blijven van verleidingen en randzaken en me helemaal te concentreren op het ontwikkelen van mezelf. Op jonge leeftijd is dat niet altijd makkelijk, maar ik wil als profvoetballer slagen en moet daar alles voor doen en laten." Nassoh had eerder ook kunnen kiezen voor een vertrek bij PSV, maar de geboren Eindhovenaar geeft niet op. "De afgelopen transferperiodes waren er mogelijkheden om naar een andere club te gaan, ook in het buitenland. Dat zag ik niet zitten. Het was goed om hier te blijven en te kijken naar kansen om door te stoten, maar helaas zijn die nog uitgebleven. Wie weet in de komende periode nog."