ESPN: Ajax en Hato 'in hoofdlijnen' akkoord, nog enkele weken tot witte rook

ESPN: Ajax en Hato 'in hoofdlijnen' akkoord, nog enkele weken tot witte rook

15 februari - 08:15 Laatste update: 12:22
60

In navolging van het Algemeen Dagblad weet ook ESPN inmiddels te melden dat Jorrel Hato zijn contract bij Ajax gaat verlengen. Het zeventienjarige toptalent is met de Amsterdammers 'in hoofdlijnen akkoord', maar moet nog wel even wachten tot hij zijn krabbel kan zetten. 

Dat alles heeft volgens ESPN te maken met zijn leeftijd. Hato is nog zeventien, en gaat zijn contract bij Ajax na zijn achttiende verjaardag verlengen. Zijn verjaardag is op 7 maart, dus ergens na die datum wordt er witte rook verwacht vanuit de Johan Cruijff ArenA. 

De veelzijdige verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan, gaat dan zeer waarschijnlijk zijn verbintenis bij Ajax verlengen tot medio 2028, zoals het AD al wist te melden. Het huidige contract van Hato loopt nog tot medio 2025. 

De club en speler moeten het over enkele details nog eens worden, maar daarin worden volgens ESPN geen problemen verwacht. Het nieuwe contract van de Oranje-international, die nu nog over een jeugdcontract beschikt, wordt behoorlijk opgewaardeerd.