'Ajax slaat grote slag: akkoord op hoofdlijnen over nieuw contract'

'Ajax slaat grote slag: akkoord op hoofdlijnen over nieuw contract'

15 februari - 00:14
106

Ajax slaagt erin om Jorrel Hato langer aan zich te binden. De Amsterdammers en het zeventienjarige toptalent zijn het op hoofdlijnen eens over een nieuw contract, meldt het Algemeen Dagblad. Daardoor ligt Hato straks tot medio 2028 vast.

Ajax en Hato moeten het alleen nog eens worden over de laatste details. Momenteel speelt de verdediger onder een jeugdcontract, dat afloopt in de zomer van 2025. Met de aanstaande contractverlenging houdt Ajax hem, in ieder geval voorlopig, uit handen van de Europese topclubs.

Volgens het AD komt er een einde aan 'stroeve en maandenlang durende onderhandelingen'. Voor Ajax was het langer binden van Hato al sinds het einde van de zomerse transferperiode een prioriteit. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat werd echter ontslagen, voordat hij de gesprekken kon openen. Vervolgens liep technisch manager Klaas-Jan Huntelaar een burn-out op. Kelvin de Lang nam daarna het heft in handen en hij forceerde een doorbraak, schrijft de krant.

Hato beleefde vorig seizoen onder interim-trainer John Heitinga zijn doorbraak. Dit seizoen is hij ondanks zijn jonge leeftijd zelfs de Ajax-speler met de meeste minuten in het eerste elftal. Het resulteerde ook al in zijn debuut voor het Nederlands elftal, in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar in november.

Hato speelt sinds de zomer van 2018 voor Ajax, dat hem oppikte uit de jeugdopleiding van Sparta. De mandekker noemde het in gesprek met Ajax TV een droom om ooit de vaste aanvoerder van de Amsterdammers te zijn.