Vitesse koopt tijd en start bodemprocedure tegen huisbankier ING

Vitesse koopt tijd en start bodemprocedure tegen huisbankier ING

15 februari - 15:48
107

Vitesse gaat een bodemprocedure starten tegen huisbankier ING. De Arnhemmers willen voorkomen dat de bank de rekening afsluit. Doordat Vitesse nog in Russische handen is, denkt ING daar serieus over na.

ING dreigt de rekening per 1 maart op te zeggen, schetst De Gelderlander. Als de huisbankier zich daadwerkelijk losmaakt van Vitesse, kan de club niet voortbestaan. De Rus Valeri Oyf is officieel nog eigenaar van de Arnhemse club en ING eist dat Vitesse afscheid neemt van de banden met Rusland. 

Door een bodemprocedure te starten, wil Vitesse tijd winnen. 'De club vraagt de rechter namelijk om gedurende de zaak de rekening open te laten staan', klinkt het. Normaal gesproken gaan er meerdere maanden over een bodemprocedure heen. Vitesse heeft een aandelentransactie nodig om zich los te maken van Oyf. Die kan de club enkel tot zijn beschikking krijgen als de licentiecommissie het rapport over het onderzoek tussen Vitesse en Roman Abramovitsj - een vriend van Oyf - heeft afgehandeld.

"We hebben het rapport over Abramovitsj ingezien. Er is geheimhoudingsplicht, maar wij zien daar geen bedreigingen in", laat algemeen directeur Peter Rovers optekenen. "We willen de aandelen zo snel mogelijk overhevelen naar de stichting Vitesse. Maar dat kost nog wel tijd. Vandaar ook de bodemprocedure."