Via FC Utrecht naar volgende Afrika Cup: 'Mijn grote droom? Honderd procent'

Via FC Utrecht naar volgende Afrika Cup: 'Mijn grote droom? Honderd procent'

15 februari - 17:12 Laatste update: 17:31
13

Souffian El Karouani heeft zichzelf en FC Utrecht mooie doelen gesteld. De 23-jarige linkervleugelverdediger wil met de Domstedelingen Europa in, zo vertelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Utrecht begon dit seizoen zeer teleurstellend. Na de trainerswissel - Michael Silberbauer werd ontslagen en Ron Jans kwam - werd de weg omhoog ingezet. In #DoneDeal maakt El Karouani duidelijk waar hij dit seizoen met Utrecht wil eindigen. "Op een play-offpositie, dat sowieso. En dat gebeurt, daar ben ik van overtuigd."

In theorie strijden de nummers vijf tot en met acht voor het laatste play-offticket voor Europees voetbal. Als Feyenoord de KNVB Beker wint vechten de nummer zes tot en met negen om het felbegeerde ticket. "En het is nog maar één wedstrijd, hè? Niet meer uit en thuis", weet El Karouani, die beseft dat het 'de snelste weg naar Europa' is.

Zijn persoonlijke ambitie reikt verder dan Europees voetbal met Utrecht. Thuis zag hij Marokko in januari op de Afrika Cup voortijdig stranden. In de zomer van 2025 wordt de Afrika Cup in zijn thuisland georganiseerd. "Wat mijn grote droom is? Met Marokko naar de Afrika Cup. Honderd procent. Dat zou prachtig zijn. In Marokko leeft het voetbal enorm. Ik hoop dat ik bij de volgende Afrika Cup in eigen land bij de selectie zal zitten. Daar ga ik alles aan doen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!