Sparta voert 'groepsgesprek' voor derby: 'Geen crisis, maar wel dingen besproken'

Sparta voert 'groepsgesprek' voor derby: 'Geen crisis, maar wel dingen besproken'

16 februari - 16:18
15

Sparta Rotterdam heeft een 'groepsgesprek' gevoerd voor de wedstrijd van dit weekend tegen stadsgenoot Excelsior. Aanvoerder Bart Vriends geeft daarover tekst en uitleg. 

"Je bent goed geïnformeerd, meestal blijven dit soort dingen binnen de kleedkamer", begint Vriends zijn verhaal tegen RTV Rijnmond. "We voelen aan dat we in een lastige periode zitten en we hebben het gevoel dat we dat moeten doorbreken. Een groepsgesprek is iets om mee te beginnen. Het is geen crisisberaad geweest, maar wel een moment om ons uit te spreken."

De spelers van Sparta proberen te voorkomen dat het slechter gaat de komende weken. "Dat zullen jullie bij je werk ook weleens hebben, toch?", vraagt Vriends. "Bij ons gaat alles goed", antwoordt de verslaggever van Rijnmond. "Daar geloof ik geen reet van", lacht de aanvoerder van Sparta, om snel weer een serieuze blik aan te nemen.

"Je hoeft ons niet te vertellen dat de komende weken heel belangrijk zijn voor ons. Om een goed sentiment te krijgen en een goede flow neer te zetten. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik hoop te merken dat er iets van urgentie en scherpte bij is gekomen. Dat was niet verdwenen, maar het is goed om dat aan te scherpen en dat aan te scherpen. Dan ben je niet ineens Real Madrid, maar dan is er hopelijk wel een gevoel van urgentie ontstaan onderling", besluit Vriends. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!