Spaanse geruchten: PSG gaat voor tweede kans en hoopt Frenkie nu wel te strikken

Spaanse geruchten: PSG gaat voor tweede kans en hoopt Frenkie nu wel te strikken

16 februari - 17:17 Laatste update: 17:21
151

De geruchtenmolen over de toekomst van Frenkie de Jong draait op volle toeren: in Spanje wordt de Nederlandse middenvelder nu ook gelinkt aan Paris Saint-Germain. In de winter van 2019 streed de Franse grootmacht nog samen met FC Barcelona om de handtekening van De Jong, nu hoopt PSG hem alsnog binnen te halen.

In Spanje gaat het de afgelopen dagen veel over De Jong. De Oranje-international wil zijn contract, dat tot medio 2026 loopt, voorlopig niet verlengen bij Barça. Daardoor kan het voor Barcelona aantrekkelijk zijn om hem deze zomer te verkopen, al is De Jong ook niet voornemens om op korte termijn te vertrekken uit Camp Nou. Tottenham Hotspur werd in het geruchtencircuit al gelinkt aan De Jong, nu valt ook de naam van PSG.

Wedden

Meer odds

Volgens Sport en Mundo Deportivo is de Franse kampioen 'vastbesloten' om een nieuwe poging te wagen voor de 26-jarige middenvelder. Doordat Kylian Mbappé komende zomer transfervrij vertrekt, bespaart PSG veel geld. Dat moet direct geïnvesteerd worden in de komst van De Jong, zo klinkt het. Goedkoop wordt een transfer van de man uit Arkel niet: naar verluidt zet Barcelona in op een transfersom van rond de honderd miljoen euro.

In 2019, toen De Jong nog speler van Ajax was, was hij hard op weg naar PSG. Een transfer leek al zo goed als rond, maar Barcelona wist de koploper van de Ligue 1 alsnog af te troeven. Ajax ontving toen een transfersom van 75 miljoen euro, die via bonussen op kon lopen tot 86 miljoen.