Sparta maakt knappe comeback in derby met Excelsior en weet weer wat winnen is

17 februari - 20:42
18

Een bijzonder veerkrachtig Sparta Rotterdam heeft afgerekend met stadsgenoot Excelsior in de Rotterdamse Derby. Sparta kwam in eigen huis al snel op een 0-2 achterstand, maar wist de boel volledig om te draaien: de wedstrijd eindigde in 4-2.

Sparta en Excelsior zijn beide bezig aan is bezig aan een slechte reeks. Het waren de Kralingers die uit de startblokken schoten op Het Kasteel: na iets meer dan een kwartier spelen stond het al 0-2. Kik Pierie kopte in alle vrijheid de eerste treffer tegen de touwen, terwijl Lance Duijvestijn niet veel later ook scoorde uit een voorzet van Couhaib Driouech, die eigenlijk iets te scherp leek. Daardoor begonnen de fans van Sparta al vroeg te mopperen.

Niet veel later konden de meeste supporters op Het Kasteel ook juichen: in de 24ste minuut maakte Arno Verschueren al de aansluitingstreffer, met een harde uithaal vanaf de rand van de zestien. Dat bleek brandstof te zijn voor Sparta, want de ploeg van Jeroen Rijsdijk maakte enkele minuten later ook de gelijkmaker. Captain Bart Vriends was het eindstation na een fraaie actie van Koki Saito. Daardoor stond het bij rust 2-2.

De tweede helft van de Rotterdamse Derby was wat tammer. Wat opviel was dat Sparta Driouech hard aanpakte. Het wintertarget van PSV moest dan ook geblesseerd het veld verlaten. Een kwartier voor tijd werd Tobias Lauritsen de gevierde man: hij tikte de bal licht aan en maakte zo de bevrijdende 3-2 voor Sparta. Dat zorgde uiteraard voor veel vreugde op Het Kasteel.

In de slotfase drong Excelsior wel nog even aan, maar dat mocht niet meer baten. Het werd zelfs nog 4-2 via Charles-Andreas Brym, doordat Stijn van Gassel uit zijn doel was na een corner. Daarmee boekt Sparta zijn eerste overwinning in ruim een maand tijd. De ploeg van Rijsdijk klimt - in ieder geval even - naar de achtste plek. Excelsior staat nu net boven de gevarenzone, op de vijftiende plek. Het gat met nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt drie punten, terwijl de Brabanders nog een duel tegoed hebben.