Deel Feyenoord-fans fluit Karsdorp uit

Deel Feyenoord-fans fluit Karsdorp uit: 'Geloof mij, niet met Ajax gesproken'

18 februari om 08:18

Dat Rick Karsdorp werd uitgefloten tijdens het Europa League-duel van Feyenoord met AS Roma, zorgt voor onbegrip. Bas van Noortwijk, die tussen 2007 en 2021 teammanager was in De Kuip, baalt van de Rotterdamse fans.

Een deel van Het Legioen richtte donderdag de pijlen op Karsdorp, die in 2017 nog landskampioen werd met Feyenoord en de club een forse transfersom opleverde. Van Noortwijk neemt het voor de rechtsback op. "Het uitfluiten snapte ik niet helemaal", zegt de voormalig doelman bij RTV Rijnmond. "Ik vond het heel vreemd. Hij is Feyenoorder, meer ga je ze bijna niet vinden. Dit had ik niet verwacht, dat moeten ze maar ergens anders doen."

Hoewel andere supporters juist applaudisseerden voor Karsdorp, denkt clubwatcher Dennis van Eersel te weten waar de onvrede vandaan komt. "Ik kan wel een paar dingen bedenken. Het juichen na de Conference League-finale, toen hij met Roma won van Feyenoord. En er ging een gerucht dat hij met Ajax had gesproken. Maar kom op, hij is landskampioen geworden met Feyenoord. Ik vond dit zo niet bij Feyenoord passen. Het is een pure Feyenoorder, hij heeft ook een tatoeage met 010."

Van Noortwijk wil nog iets rechtzetten wat betreft de link tussen Karsdorp en de Amsterdamse rivaal. "Neem maar van mij aan, die heeft niet met Ajax gesproken hoor." Het duel tussen Feyenoord en Roma eindigde in 1-1. Komende donderdag is de return in Stadio Olimpico.