De Rossi bestraft Huijsen (18) na wereldgoal

De Rossi bestraft Huijsen (18) na prachtgoal met wissel: 'Dit soort streken...'

18 februari om 21:07

Dean Huijsen stal zondagavond de show met een prachtgoal voor AS Roma, maar trainer Daniele De Rossi is helemáál niet te spreken over de achttienjarige Nederlander. In de rust kon hij naar eigen zeggen niet anders dan ingrijpen.

Huijsen maakte in de 38ste minuut van het thuisduel met Frosinone (0-3) een weergaloos doelpunt, maar kon De Rossi daarmee niet overtuigen. Sterker nog, de trainer van AS Roma spreekt van een 'vreselijke prestatie' van zijn ploeg in de eerste helft en besloot zijn Nederlandse pupil in de rust te wisselen.

"Het was een vreselijke eerste helft, er was helemaal niets leuk aan. Sinds mijn komst heb ik de ploeg niet zoveel zien lijden als in de eerste helft", aldus De Rossi, die ondanks de grote schoonheid van de openingstreffer nog geïrriteerder raakte door Huijsen. De tiener vierde zijn doelpunt immers als Cristiano Ronaldo en maakte een 'stiltegebaar' naar het publiek door zijn wijsvinger op zijn mond te leggen.

De Rossi wilde Huijsen vervolgens een lesje leren. "Door deze celebration kon ik hem in de tweede helft niet op het veld laten staan. Hij moet ervan leren, hij is nog heel jong. De volgende keer zal hij dit soort streken niet meer uithalen. We leren en we groeien door ervaring."