'Real Madrid rondt toptransfer af, Mbappé heeft al getekend in Spanje'

'Real Madrid rondt toptransfer af, Mbappé heeft al getekend in Spanje'

19 februari - 08:50 Laatste update: 10:00
44

De kogel is door de kerk: Kylian Mbappé maakt na dit seizoen transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Met dat nieuws pakt MARCA maandag uit. De Franse ster zou twee weken geleden zijn handtekening onder een contract bij de Koninklijke hebben gezet.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje zocht 'één van de machtigste clubs in de voetbalwereld' de afgelopen dagen toenadering tot Mbappé, maar zij kregen een glashelder antwoord van de entourage van de 25-jarige aanvaller. Een transfer naar Real Madrid is in kannen en kruiken. Hij heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de Spaanse grootmacht, tot de zomer van 2029.

Afgelopen week kwam naar buiten dat Mbappé had besloten om te vertrekken bij PSG, maar de gesprekken met Real Madrid liepen dus al langer. Algemeen directeur José Ángel Sánchez voerde namens de Champions League-recordhouder de onderhandelingen. Real wilde niet het risico lopen dat het, net als vorig jaar, naast de sterspeler zou grijpen. Hoewel Real niet tot het uiterste wilde gaan voor Mbappé, verliepen de onderhandelingen 'relatief eenvoudig'. Het belangrijkste obstakel betrof de portretrechten van de Fransman, maar daarover is een compromis gesloten.

Mbappé wordt de bestbetaalde speler van Real Madrid, maar de club weet wel te voorkomen dat het salarishuis wordt opgeblazen, weet MARCA. Mbappé gaat maar iets meer verdienen dan de huidige topverdieners als Luka Modric en Toni Kroos, die vijftien à twintig miljoen euro netto per jaar ontvangen.

Het is alleen nog de vraag wanneer Real Madrid en PSG de deal aankondigen. Mede doordat beide clubs nog in de race zijn voor de Champions League, zou de presentatie nog even op zich kunnen laten wachten.