PSV trof Dortmund 3 keer eerder: verlies in Spanje, prachtgoal in Champions League

PSV trof Dortmund 3 keer eerder: verlies in Spanje, prachtgoal in Champions League

20 februari - 17:45
11

PSV treft in Borussia Dortmund dinsdagavond een tegenstander die het pas drie keer eerder trof, waarvan één keer in een oefenwedstrijd. VoetbalPrimeur zet de eerdere affiches op een rijtje. 

Meest recente ontmoeting
In het seizoen 2016/17 speelt PSV in de winterstop een wedstrijd tegen Dortmund. In de Spaanse havenstad La Línea ziet de toenmalige PSV-trainer Phillip Cocu zijn ploeg met 4-1 onderuit gaan. Luuk de Jong was die middag nog trefzeker. Bij de Duitsers vinden Marco Reus, Shinji Kagawa, André Schürrle en Christian Pulisic voor de doelpunten. Van die vier spelers is alleen Reus er dinsdagavond nog bij in Eindhoven.

Wedden

Meer odds

De Champions League-wedstrijden 
In het seizoen 2002/03 zijn de belangen een stuk groter. PSV is die jaargang gekoppeld aan Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Op 2 oktober ontvangen de Eindhovenaren de Duitsers, die uiteindelijk met 1-3 te sterk blijken. De boomlange Tsjechische spits Jan Koller is verantwoordelijk voor de 0-1. Tomás Rosický maakt in de 69e minuut de 0-2. Het mooiste doelpunt van de avond wordt gemaakt door Remco van der Schaaf, maar de laatste treffer wordt gemaakt door Marcio Amoroso. 

De return in Duitsland gaat PSV, destijds getraind door Guus Hiddink, een stuk beter af. Het wordt 1-1. Koller en Arnold Bruggink, tegenwoordig technisch directeur van FC Twente, maken de doelpunten. Bij PSV staan die avond onder anderen André Ooijer, Mark van Bommel en Arjen Robben in de basis.