Aanstaande PSV-titel extra speciaal voor Benítez: 'Is voor mij wel écht een ding'

Aanstaande PSV-titel extra speciaal voor Benítez: 'Is voor mij wel écht een ding'

20 februari - 11:50
94

Walter Benítez kijkt uit naar de komende maanden met PSV. Het doel van de Argentijnse doelman is duidelijk: het behalen van de eerste landstitel uit zijn loopbaan. 

"Ik heb veel mooie momenten in mijn carrière meegemaakt, maar nog nooit een landskampioenschap. Dat is voor mij wel écht een ding", vertelt Benítez in gesprek met Voetbal International. "Ik merk sowieso dat de landstitel leeft bij PSV, bij iedereen binnen de club, bij de supporters, noem maar op. Het is alweer veel te lang geleden." De Eindhovenaren, die fier aan kop gaan in de Eredivisie, konden de schaal in 2018 voor het laatst omhoog tillen. 

"Persoonlijk voel ik die drive ook heel erg. Dit moet het jaar van mijn landstitel worden", vervolgt de 31-jarige Argentijn. Rijk rekent hij zichzelf overigens nog niet, ondanks het gat van tien punten met nummer twee Feyenoord. "Onze mentaliteit is onze kracht geworden, dat zie je in wedstrijden, maar is ontstaan op de trainingen. Ik koester het seizoen tot nu toe, maar we zijn er nog niet. We moeten nog veel mooie momenten gaan beleven", doelt hij ook op het vervolg van de Champions League.

PSV staat dinsdagavond in eigen huis tegenover Borussia Dortmund. Over drie weken, op 13 maart, staat de return op het programma. "Dat wordt indrukwekkend, daar kijken we naar uit. Die Gelbe Wand, een vol stadion. Eenmaal in het veld zal de focus op mijn spel liggen. Dan kan ik me afsluiten van alles wat er gebeurt en richt ik me op het voetbal. Dat moet ook, want voor het team is het belangrijk dat ze iemand achter zich hebben staan die rust en kalmte uitstraalt", besluit de sluitpost.