Bosz noemt Füllkrug als groot gevaar bij Dortmund

Bosz noemt specifieke Dortmund-speler als 'gevaar': 'Bijna net zo goed als Luuk'

20 februari om 20:49

Peter Bosz heeft zich voor de wedstrijd met Dortmund duidelijk uitgesproken over de Duitse spits Niclas Füllkrug. Volgens de coach van PSV is de centrumaanvaller een gevaarlijk wapen van de tegenstander van dinsdagavond. Bosz trekt zelfs de vergelijking met zijn eigen spits Luuk de Jong.

Bosz speelt tegen Dortmund met Jerdy Schouten centraal achterin in plaats van André Ramalho. De Braziliaan zou wellicht verdedigend een logischere keuze zijn tegen de bonkige Füllkrug, maar de trainer heeft een voetballende keuze gemaakt met het optsellen van Schouten. "Elke verdediger kan tegen hem een kopduel verliezen natuurlijk. Met die Füllkrug gaat het er vooral om hoe je het eromheen gaat organiseren."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

De 31-jarige spits van Dortmund maakte dit seizoen al dertien goals in dertig officiële wedstrijden. Een echt gevaar dus, ziet ook Bosz. "Je noemt net die Fullkrug, die willen we zo ver mogelijk bij onze goal weghouden. Dan kunnen ze wel counteren, maar als je hem in de zestien brengt... Hij is zo’n goede kopper, bijna net zo goed als Luuk. Hoe we gaan spelen is niet puzzelen, want het is voor iedereen duidelijk vandaag."