Bayern München kondigt Tuchel-exit aan: 'Team is expliciet verantwoordelijk'

Bayern München kondigt Tuchel-exit aan: 'Team is expliciet verantwoordelijk'

21 februari - 10:52
57

Het is officieel: Bayern München heeft het vertrek van Thomas Tuchel aangekondigd. De trainer treedt aan het einde van het seizoen terug als trainer van Der Rekordmeister.

Het contract van Tuchel, dat nog anderhalf jaar doorloopt, wordt in de zomer beëindigd, om precies te zijn op 30 juni 2024. Dat is volgens Bayern 'het resultaat van gesprekken van Tuchel met CEO Jan-Christian Dreesen'. Wie de knoop heeft doorgehakt, wordt niet gecommuniceerd. "Tot onze samenwerking officieel eindigt, blijven ik en mijn staf er uiteraard alles aan doen om maximaal succes te garanderen", verklaart Tuchel op de clubsite.

"In een open, goed gesprek zijn we tot het besluit gekomen om in de zomer gezamenlijk onze samenwerking te beëindigen", reageert Dreesen. "In het nieuwe seizoen willen we een frisse start maken met een nieuwe coach. Tot die tijd willen we van iedereen een maximale inspanning zien in de Champions League en Bundesliga." De Bayern-baas richt zijn pijlen ook op de spelersgroep. "Ik houd het team expliciet verantwoordelijk."

Tuchel volgde Julian Nagelsmann elf maanden geleden op. Hij leidde Bayern München naar de twaalfde opeenvolgende landstitel, maar een soepel huwelijk werd het nooit. Bayern ligt uit de DFB Pokal, flirt met Champions League-uitschakeling en heeft inmiddels acht punten minder dan Bundesliga-koploper Bayer Leverkusen.