Van Nistelrooij goudeerlijk over oude club PSV: 'Wordt niet gescout op speelwijze'

Van Nistelrooij goudeerlijk over oude club PSV: 'Wordt niet gescout op speelwijze'

21 februari - 17:31 Laatste update: 24 februari - 12:47
105

Ruud van Nistelrooij heeft zich uitgesproken over het aankoopbeleid in de speelwijze van PSV. Dat deed de oud-trainer in de podcast Met Open Vizier van Alex Pastoor. Volgens hem is PSV geen club waar altijd al een speelstijl vaststaat, zoals bij andere clubs wel het geval is.

Van Nistelrooij was zelf langere tijd werkzaam bij PSV en weet dus ook hoe intern de hazen lopen. "Bij PSV wordt niet gescout op speelwijze. PSV en Real Madrid zijn allebei niet echt clubs met direct een eigen speelwijze die heel herkenbaar is geweest met een visie door de jaren heen. Dat is gewoon heel veel spelers halen op de juiste posities", vertelt Van Nistelrooij over de clubs waar hij allebei als speler actief was.

Met de opmerkingen wil Van Nistelrooij dus zeggen dat PSV niet vanuit oudsher een vaste speelwijze heeft. De oud-spits was van de zomer van 2022 tot eind mei 2023 de coach van de Eindhovenaren. In het begin van afgelopen zomer kondigde hij dus plots zijn vertrek bij de club aan. Van Nistelrooij zit sinds zijn vertrek zonder club.

In die tijd van rust had de coach wel tijd om te werken aan zijn eigen speelwijze. Die is inmiddels zeker gevormd, zegt Van Nistelrooij. "Mijn visie is nog niet af, maar ik denk dat er zo veel nieuwe dingen in het voetbalspel ontstaan. Nieuwe kneepjes of zetten, of wat het dan ook is. Permanent is het in ontwikkeling natuurlijk en dat is ook het mooie. In hoofdlijnen heb ik wel heel sterk het idee wat ik wil en waar ik blij van word."