Van Nistelrooij geraakt na PSV-exit: 'Dat doet pijn, dan denk ik: what the fack'

Van Nistelrooij geraakt na PSV-exit: 'Dat doet pijn, dan denk ik: what the fack'

23-12-2023 16:37
98

Ruud van Nistelrooij heeft na zijn vertrek bij PSV bij vlagen moeite gehad met de manier waarop er in de media over zijn exit is gesproken. De voormalig topspits werd geraakt rond het ontslag van Maurice Steijn bij Ajax.

Van Nistelrooij blikt in gesprek met De Volkskrant terug op zijn plotselinge vertrek bij PSV in mei van dit jaar. Hij heeft het op zijn eigen manier een plek kunnen geven. "Weet je wat mij rust gaf? Je hebt de wereld van de media en gewoon de mensen in de straat, in de stad. Ze zeiden: We hebben zoveel respect voor jouw keuze. Mensen snappen wat er is gebeurd", zegt hij. "Wat er in kranten of in andere media wordt gezegd, leeft niet altijd zo in de samenleving."

Wel werd Van Nistelrooij door bepaalde dingen geraakt. "In de auto luisterde ik een keer naar de radio. Maurice Steijn moest weg bij Ajax. Dat ging dan zo in een analyse: Zoals we bij PSV zien, met Peter Bosz, is er eindelijk een goede trainer. Dat doet pijn", vertelt hij. "Dan denk je: wat wordt hier nu eigenlijk gezegd? Wordt daarover nagedacht?"

"Weten ze überhaupt wat het verhaal van ons seizoen was, hoe daar is gepresteerd, hoe talenten en het team zich hebben ontwikkeld, voor hoeveel er is verkocht, in welke omstandigheden is gewerkt?", gaat Van Nistelrooij verder. "Er wordt zo iets hards gezegd, zonder context, terwijl ik langs een mooi weiland met koeien rijd. Dan denk ik: wauw, what the fack."