Van NEC naar de Ligue 1: 'Te maken met de td, gewerkt met Henry en Alonso'

Van NEC naar de Ligue 1: 'Te maken met de td, gewerkt met Henry en Alonso'

22 februari - 09:32
40

Ibrahim Cissoko vindt zijn draai bij Toulouse. Menno Groenveld, zijn zaakwaarnemer, vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, waarom de twintigjarige aanvaller afgelopen zomer NEC verruilde voor een Frans avontuur.

Toulouse nam Cissoko in juli vorig jaar voor drie miljoen euro over van NEC. Tot dusver maakte hij in negen Ligue 1-wedstrijden zijn opwachting. "Hij moet wennen aan een ander land en een andere competitie", stelt Groenveld. "Hij moet ook de tijd krijgen. Hij is twintig jaar, hij hoeft er niet direct te staan."

De keuze voor Toulouse was een heel bewuste. "We konden ook naar Burnley en clubs uit Italië", vertelt de agent. "We kozen voor Toulouse. Dat had te maken met Damien Comolli (technisch directeur, red.). Die heeft gewerkt met spelers als Thierry Henry, heeft Xabi Alonso naar Liverpool gehaald... Als je met hem kan werken, hij heeft een bepaalde power bij de club."

Het plan dat Comolli schetste, viel in de smaak bij Groenveld en Cissoko. "Ze halen geen zes linksbuitens. Er komt één concurrent en er is een eerlijke concurrentiestrijd. Dan kiezen wij daarvoor."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!