Mannsverk lovend over komst Henderson bij Ajax

Komst Henderson 'perfect': 'Ik wil beter worden, daarom ben ik naar Ajax gekomen'

22 februari om 10:07
Laatste update: 22 februari om 10:15

Sivert Mannsverk is blij met de komst van Jordan Henderson bij Ajax. De 21-jarige middenvelder beseft dat Henderson de Amsterdamse club op alle vlakken verder kan helpen.

Mannsverk, van origine een verdedigende middenvelder, werd afgelopen zomer voor zes miljoen euro gehaald van Molde FK. Door een slepende blessure is hij nog amper in actie gekomen voor Ajax, waarna de club ook nog eens Henderson als concurrent haalde. "Perfect", stelt Mannsverk tegenover ESPN. "Dat meen ik. Zowel persoonlijk als voor het team. Hij is belangrijk voor ons, dat heeft hij al aangetoond."

"Hij is een leider. Dat hebben we nodig", gaat Mannsverk verder. De Noor denkt veel te kunnen leren van Henderson. "Ik wil een betere voetballer worden. Daarom ben ik naar Ajax gekomen. Ik kan veel van Jordan leren. Ik praat met hem en hoor over zijn ervaringen. Hij heeft bijna alles gewonnen wat je kan winnen."

De afgelopen weken deed Mannsverk wedstrijdritme op bij Jong Ajax. Donderdagavond kan hij in actie komen in de return tegen FK Bodø/Glimt. "Ik hoop dat ik minuten krijg en mezelf kan laten zien."