Verbazing om ingreep bij Napoli: 'Ik kijk niet naar namen'

Verbazing om ingreep bij Napoli: 'Ik kijk niet naar namen'

22 februari - 12:05
5

Francesco Calzona staat sinds maandag voor de groep bij Napoli en lijkt niet terug te deinzen voor forse ingrepen. In de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona haalde hij sterspeler Khvicha Kvaratskhelia naar de kant, waar de Georgiër niet van gediend leek.

"De spelers die het goed doen, laat ik staan. Ik kijk niet naar hun namen", liet Calzona na afloop van het duel optekenen bij Sky Sport Italia. Kvaratskhelia werd na een kleine zeventig minuten spelen naar de kant gehaald en de aanvaller reageerde geagiteerd. Na de wedstrijd verliet hij snel het stadion.

Calzona maakt zich echter geen zorgen om zijn sterspeler. "Kvaratskhelia is een topspeler, hij zal belangrijk zijn, zoals hij dat vorig seizoen ook was", verwijst de oefenmeester naar het seizoen waarin Napoli kampioen werd in de Serie A. "Hij speelde niet geweldig, maar elke speler kan een keer een slechte avond hebben. Hij miste het lef om zijn man op te zoeken, maar ik ben niet ontevreden over hem."

Naast Kvaratskhelia werd ook Victor Osimhen vroegtijdig naar de kant gehaald, terwijl hij verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. "Ik wilde hem er al eerder afhalen, maar wegens tactische redenen besloot ik hem nog een paar minuten te laten spelen", aldus Calzona.