Rasmus Hojlund twee tot drie weken aan de kant bij Manchester United

Dreun voor United en Ten Hag: 'Hij ligt er twee tot drie weken uit'

23 februari om 14:12
Laatste update: 23 februari om 14:35

Manchester United kan de komende twee tot drie weken geen beroep doen op Rasmus Hojlund. De Deense spits kampt met een spierblessure. 

"Het is geen ernstige blessure, maar hij ligt er twee tot drie weken uit", vertelde Ten Hag vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Fulham. "Dat is het risico van op een hoge intensiteit spelen."

De afwezigheid van Hojlund is een flinke tik voor manager Erik ten Hag, want met de in vorm verkerende Hojlund is Manchester United bezig is aan een goede reeks. De 21-jarige Deen scoorde in zes Premier League wedstrijden op rij. Mede door de doelpunten van Hojlund werd er achtereenvolgens gewonnen van Aston Villa (1-2), gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur (2-2) en gewonnen van Wolverhampton Wanderers (3-4), West Ham (3-0), Aston Villa (1-2) en Luton Town (1-2). 

Hojlund werd afgelopen zomer overgenomen van Atalanta en speelde tot dusver dertig wedstrijden voor The Red Devils, waarin hij dertien keer scoorde. De spits lijkt in ieder geval de wedstrijden tegen Fulham, het FA Cup-duel met Nottingham Forest en de derby tegen Manchester City.