Complimenten voor Ajax uit Alkmaar na 'slijtageslag': 'Hebben ze knap gedaan'

Complimenten voor Ajax uit Alkmaar na 'slijtageslag': 'Hebben ze knap gedaan'

23 februari - 16:19
61

Bij AZ zijn ze gebrand op een goed resultaat tegen Ajax. De twee ploegen nemen het zondag in Alkmaar tegen elkaar op en concurreren met elkaar om de Europese tickets.

Donderdagavond heeft AZ-trainer Maarten Martens met de nodige aandacht gekeken naar het duel tussen FK Bodø/Glimt en Ajax. De oefenmeester zag een 'slijtageslag' in Noorwegen. "Er kwam een verlenging aan te pas en ze speelden lang met tien man", vertelt Martens aan de clubkanalen van AZ. "Ajax speelde een moeilijke wedstrijd, maar won uiteindelijk wel onder lastige omstandigheden. Dat zegt ook wat over hun. Ze hebben dat knap gedaan."

Wedden

Meer odds

Martens was niet verrast door de vrij defensieve speelstijl van Ajax tegen de Noren. "Ik bereid me voor zondag voor op een aanvallend en een defensief Ajax", aldus de AZ-trainer. "Het zal er ook mee te maken hoe goed wij zijn. Als we de bal zelf te vaak verliezen, zullen zij meer druk zetten. We moeten zelf aan voetballen toekomen. Of we nu veel of weinig ruimte hebben, wij moeten goed genoeg zijn om aan de bal door te komen."

Volgens Martens moeten zijn spelers niet te veel gefocust zijn op de ranglijst voorafgaand aan het belangrijke duel met Ajax. "We zijn vooral gefocust op wat wij in het veld moeten doen. Dan moeten de resultaten volgen", legt de oefenmeester uit. "Maar iedereen kent de stand natuurlijk en iedereen beseft dat we een belangrijke partij hebben in eigen huis tegen Ajax. We willen een vervolg geven aan de zege op Fortuna en daar zullen we klaar voor zijn."