Martens baalt van vertrek Eenhoorn bij AZ

AZ-trainer Martens baalt van naderend vertrek: 'Hij betekent veel voor de club'

16 februari om 15:59

Maarten Martens vind het jammer dat Robert Eenhoorn vertrekt bij AZ. Ook deelt de coach zijn visie op de rol van talenten Wouter Goes en Jayden Addai. 

Martens baalde toen Eenhoorn hem inlichtte over zijn keuze. "Waarom? Omdat het iemand is die veel voor de club heeft betekend en dat goed gedaan heeft", laat de trainer van AZ optekenen door De Telegraaf. "Het spreekt voor zich dat we dat met z'n allen jammer vinden." Eenhoorn trekt op 1 juli de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht. 

Binnen de directie van AZ zal dus een verandering plaats moeten vinden. Net zoals Martens veranderde van transitiecoach, van onder anderen talenten Wouter Gous en Jayden Addai, naar hoofdcoach. Over dat tweetal spreekt de vervanger van de ontslagen Pascal Jansen lovende woorden, ondanks de moeilijke periode die het duo meemaakt bij AZ.

"Je moet niet vergeten dat deze talenten allemaal Jong gepasseerd hebben. Ze zijn vanuit daar ook gewend dat niet alle overwinningen zomaar behaald zijn. Martens blijft daarom hameren op de kwaliteiten van 'de jongens': Zeker als het minder gaat. Die jongens moeten altijd het gevoel blijven houden dat ze belangrijk zijn, ook als het niet loopt zoals ze willen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!